Barolo er en af de mest berømte italienske vine, der stammer fra hjertet af Langhe-bakkerne kun få kilometer syd for byen Alba. Det er en vin, der er synonym med tradition og elegance, og en intens aroma.
Langhe-zonen, både området nær Asti og det nærliggende Alba, er et fremragende vinområde, især til dyrkning af Nebbiolo-sorten, som ikke kun spiller en vigtig rolle på den italienske vin-scene, men også internationalt.
Druerne høstes i midten af oktober. Plukningen sker udelukkende manuelt. Når druerne er ankommet i kælderen, presses og afstilkes de først og derefter overføres de til temperaturstyrede lodrette gæringsbeholdere. Efter gæringen lagres de unge vine i en kombination af store slovenske egetønder og nye og brugte franske tønder i en periode på 20 måneder.
Terroir
Ca Bianca Barolo produceres på Nebbiolo-druer fra lavtydende vinstokke, plantet i høj tæthed. Vinmarkerne ligger på en øst / sydøstvendt skråning i ca. 300 meters højde.
Smagsnuancer
Vinen har en intens bouquet af modne vilde kirsebær og krydderier, antydning af læder, bløde tanniner og er behageligt frisk med en elegant eftersmag af lakrids.