Nebbiolo Luksus Sixpack

889,00 kr.

Vi har samlet en luksus-gave af velsmag fra Norditaliens blå perle: Nebbiolo-druen. Nebbiolo-druen anses af mange for at være ”toppen af poppen” blandt de italienske druer og du kan nu forkæle dig selv, eller én du holder af, med en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

Ikke på lager

Beskrivelse

Vi har samlet en luksus-gave af velsmag fra Norditaliens blå perle: Nebbiolo-druen.

Den lille blå Nebbiolo-drue anses af mange for at være ”toppen af poppen” blandt de italienske druer og er også druen i de kendte Barolo – og Barbaresco vine. Nebbiolo-druen stiller store krav til de klimatiske og geologiske forhold og trives perfekt på bjergskråningerne i Piemonte. Vækstsæsonen er lang, og druen høstes sent. De bedste betingelser for en god høst er varme dage og relativ kolde og tågedannende nætter sidst på sæsonen. Det er altså de helt rigtige udsving i temperaturer over døgnet, der er altafgørende for en god høst, – og så selvfølgelig en kyndig vinbonde!

Nebbioloen er kendetegnet ved en relativ lys rød vin, der ændrer farve til det brunlige, jo længere den har lagret. Vinen er yderst kompleks hvad angår såvel aroma som smag. Den spænder bredt – lige fra rose, viol, kirsebær, anis – til tobak, cedertræ, trøffel og peber. Så både farve, aroma og smag ændres ved lagning.

Nebbiolo har et højt indhold af tannin – eller garvesyre – og er en vin, der kun vinder ved at ligge nogle år. Den kan udvikle sig fra en lidt ”snerpet” vin til en rund, fyldig og sammenhængende vin. Vinen kan sagtens gemmes ved kældertemperatur i 15-20 år. Generelt var 2015 en genial årgang for de europæiske vine – og for de italienske vine i særdeleshed.  Derfor kan det være en god investering at købe en god Nebbiolo fra 2015 og så bare lade den ligge og udvikle sig i nogle år!

Nebbiolo og mad

Trods den lyse farve og de lyse aromaer, – men i kraft af det høje tanninindhold –  kategoriseres Nebbiolo som en fyldig vin. Især de yngre vine, der ikke har ligget så længe på fad, vinder ved at blive dekanteret og ilte et par timer, inden serveringen. For at opnå den fulde nydelse af vinen, bør den drikkes af store glas, så vinen kan slynges i glasset og aromaerne samles.

Generelt er Nebbiolo en madvin pga. det høje tanninindhold. Den åbner sig og bliver mere rund, når den indtages sammen med mad. Alt hvad der rimer på svampe og kød er oplagt til Nebbioloen. Kødretterne kan være baserede på kylling, kanin, vildt og oksekød – gerne kraftfulde braiserede retter evt. i vinsauce. Undgå dog for søde saucer og tilbehør, da vinen så vil opleves for syrlig. Nebbiolo er også et glimrende valg til smagfulde bløde oste eller tørre milde oste.

Nebbiolo Luksus Sixpack

I vores Nebbiolo Luksus Sixpack finder du:

Sassorosso – Grumello Valtellina Superiore – DOCG x 2
Sassorosso er en all-round Nebbiolo-vin fra topproducenten Nino Negri i Valtellina-dalen i Lombardiet. Den meget lettilgængelige vin er resultatet af en omhyggelig macerationsproces, hvor druesaften ligger sammen med skallerne over 10 dage, hvorved der udtrækkes farvestoffer, tanniner og smagsstoffer. Herefter kommer druerne på ståltanke i et par måneder og lagres til sidst på franske egetræsfade i 24-26 måneder. Vinen er mindre tanninholdig og mindre fadpræget i smagen end mange andre Nebbiolo-vine. Den karakteriseres ved en tør, blød, velafstemt, aromatisk og frugtig smag. Vinen kan gemmes i 4-5 år, men kan bestemt også nydes lige nu! Sassorosso’en er glimrende til modne oste, rødt kød – og også til en god grillet svinekotelet.

Vigneto Fracia | Valtellina Superiore DOCG x 2
Vigneto Fracia produceres af Nino Negri på 16 hektar stejle vinmarker i terrasser, hvor vinen vokser højt på den sydvendte bjergskråning i kommunen Chiuro inden for Valgella-underzonen.  Vigneto Fracia modner senere end resten af regionen med en høst, der typisk udføres i midten til slutningen af oktober. Druerne sorteres efter strenge kvalitetskriterier direkte ved plukningen, og igen efter ankomsten til vingården. Macerationsprocessen varer 8 dage og vinen lagres derefter i 16-20 måneder på små franske egetræsfade. Vigneto Fracia er en vin, der skal nydes i rigtigt godt selskab, gerne sammen med oksekød, vildt eller rigtigt gode oste.

Anmeldelser af 2016-årgangen:

Vinous: 91 point (7. maj 2020)
“The 2016 Valtellina Superiore Vigneto Fracia is a pretty, mid-weight wine with tons of character. Dried cherry, game, licorice, incense and sweet floral notes give the 2016 striking layers of nuance. Light on its feet and gracious in feel, the 2016 is a terrific choice for drinking now and over the next few years. The 2016 is all class.”

Wine Spectator: 90 point (5. marts 2020)
“Ripe cherry, strawberry, rose hip and lavender aromas and flavors are married to sleek, trim tannins in this snappy, medium-bodied red. Tightly meshed and fresh, with a minerally finish. Drink now through 2026.

Le Tense Sassela | Valtellina Superiore DOCG x 2
Le Tense Sassella Valtellina Superiore DOCG er en krydret, mangefacetteret og helstøbt vin, baseret på Nebbiolo-druen. Smagen er domineret af kirsebær, med noter af sød pibetobak, krydderier og friske jordbær. Udtrykket “Tense” (beskyttet), opstod i perioden 1512-1797, da området blev regeret af “De schweiziske Tre Grå Ligaer”. Under de betingelser, der blev fastlagt  af “Statutten for Grosotto” i 1544, blev de fineste vinmarker omtalt som “Tense”, dvs. “beskyttet” af vin-myndighederne: Arbostrari. Dette er oprindelsen til navnet “Le Tense”, og er betegnelsen for de fineste vinmarker i Sassella-zonen i Valtellina-dalen.

Anmeldelser af 2016-årgangen:

Vinous: 92 point (7. maj 2020)
“The 2016 Valtellina Superiore Le Tense Sassella is an enticing, multidimensional wine. Sweet cherry, incense, crushed flowers, mint and sweet pipe tobacco are all beautifully knit in this medium-bodied yet deeply flavored Sassella. Deceptive in mid-weight feel, the 2016 has a lot going on, and quite a bit to offer, too.”

Wine Spectator: 92 point (30. november 2019)
“Loaded with spice box, wild herb and graphite aromas, this medium- to full-bodied red is bright, with tangy acidity, offering flavors of fresh and candied strawberry fruit, trimmed by light, taut tannins that firm the minerally finish. Drink now through 2029. 3,750 cases made, 100 cases imported.”

"MATCH MED MADEN"

Passer godt til

Okse

Gris

Kylling

Lam

Fisk

Vildt

Vegetar

Aperitif

Ost

Pasta

ANDRE SPÆNDENDE PRODUKTER

Scroll to Top

BEKRÆFT DIN ALDER

Vi kan kun sælge alkohol til personer over 18 år. Bekræft venligst din alder herunder.

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.