- GRATIS FORSENDELSE VED KØB OVER 999 DKK
- HENT SELV PÅ VORES LAGER : KØBENHAVN - HELLEBÆK - RØRVIG
Shop > Vintyper > Mousserende > Ahrweiler Rosenthal Prestige Blanc De Noir Sekt
Ahrweiler Rosenthal Prestige Blanc De Noir Sekt
249,00 kr.
Kriechels Prestige Blanc de Noir Sekt er lavet på 100 % Pinot Meunier efter den traditionelle metode (Champagne-metoden) med andengæring og 36 måneders lagring ”sur lie” på flasken. Elegant, kompleks, velsmagende og frugtig med bløde og vedvarende bobler – og med de typiske ”toastede” noter fra ”sur lie” lagringen.
Beskrivelse
Med Ahrweiler Rosenthal Prestige Blanc de Noir Sekt viser Kriechel, hvad potentialet er i mousserende vin lavet på 100 % Pinot Meunier og iht. den traditionelle metode (Champagne-metoden).
Ahrweiler Rosenthal Blanc de Noir Sekt har flaskelagret i alt 36 måneder ”sur lie”. Minimumskravet til Champagne er 15 måneders flaskelagring, heraf minimum 12 mdr. ”sur lie”. 36 måneders flaskelagring ”sur lie” svarer til kravet for årgangschampagne. Resultatet af Kriechels arbejde med Pinot Meunier er en særdeles elegant, velsmagende og frugtig Sekt, med bløde og vedvarende bobler.
Pinot Meunier er én af de 3 hoveddruer, der anvendes i produktionen af Champagne. Typisk har champagneproducenterne anvendt Pinot Meunier som en blandingsdrue, sammen med Chardonnay og Pinot Noir, hvor Meunier bidrager med frugtig smag og fylde.
Familievingården Weingut Peter Kriechel i Ahrweiler blev grundlagt i 1952, da Peter Kriechel Sr. plantede de første vinstokke med et areal på i alt 1,5 hektar. I dag – over 70 år senere – drives vingården af tredie generation, Michael og Peter Kriechel, og det samlede areal er vokset til 28 hektar. Weingut Peter Kriechel er således den største privatejede vingård i Ahr-distriktet.
I dag fokuserer vingården hovedsageligt på Bourgognesorter, som udgør over 90% af vinmarkerne. (65 % Spätburgunder (Pinot Noir), 15 % Frühburgunder, 10 % Weissburgunder (Pinot Blanc) og Grauburgunder (Pinot Gris).
Med over 4 hektar Frühburgunder er vingården den største private producent af denne Ahr-specialitet, som er en tidligere modnende mutation af Spätburgunder.
Når der arbejdes i vinmarkerne, lægges der stor vægt på naturlig og bæredygtig dyrkning. Der bruges kun organisk gødning, og der anvendes ikke insektmidler og botryticider. For at øge kvaliteten beskæres og grønthøstes der, således at mængden af druer halveres på de fleste vinmarker. Vinmarkerne plejes optimalt i henhold til den nyeste viden, og druerne høstes selektivt i hånden af faglærte arbejdere.
For at fortsætte den regionale idé i kælderen har vingården i flere år haft fade lavet af lokal Ahr-eg.