Bourgogne Côte Chalonnaise – Rouge

179,00 kr.

100% Pinot Noir og en rigtig Bourgogne som har kraftige frugtnoter og som pirrer alle sanser når man stikker næsen i glasset. Farven er klar med et lyst rubinrødt skær. I smagen fornemmes toner af modne mørke bær, krydderier og chokolade samt moreller. Vinen har en spændstig og stram struktur med bløde tanniner og en saftig afslutning.

Beskrivelse

Markerne ligger i den sydlige ende af Bourgogne i Côte Châlonnaise. Her har det lille Domaine de la Luolle nogle få parceller sydvest for selve byen Givry. Vinmarkerne har her i generationer været kultiveret efter organiske principper med stor respekt for miljøet. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på over 45 år. Høsten foregår manuelt, og vinifikationen er traditionel og kontrolleret. Gæringen foregår i store egetræsfade, hvor 85% af druerne er afstilket mens 15% gæres i hele klaser. Vinen lagres efterfølgende på egefade, hvoraf 15-20% udskiftes hvert år. Serveringstemperaturen bør være 16 – 18 grader og vinen kan med fordel severes som aperitif, til diverse, ikke for kraftige, grill retter, pizza, Fransk ”Pot au feu” eller Vegetariske retter.

Producenten:

Producenten har en vinproduktion, der går tilbage til 1970’erne. Domænet ligger i Moroges på “La route des Grands vins de Bourgogne”, som er fuld af charme og har været involveret i økologisk landbrug i 3 generationer.

Producenten er virkelig passionerede omkring vin, og efter en sejltur kaldet “Vents d’Anges”, baseret på vin- og madparring, besluttede De at fokusere på at lave vores deres helt egne vine. Vinene som de er i dag, er resultatet af en bred erfaring med vinsmagning, en grundig uddannelse i enologi og vindyrkning og en kærlighed til Bourgogne.

På Côte Chalonnaise er domaines vine fremstillet af to ædle druesorter: Chardonnay til hvidvin, Pinot Noir til rødvin og mindre mængder af Gamay og Aligoté. Appellationer, jordbund og vejr har en unik indflydelse på hver årgang og sikrer dig en bred vifte af aromaer og kompleksitet.

Filosofi omkring Vin & Kælder:

Jorden pløjes traditionelt, og der anvendes Guyot-beskæring. De overskydende knopper nippes af, og alt markarbejdet udføres manuelt for at maksimere høsten. Omkring 100 dage efter blomstringen smager og analyserer ”Chief Winemakers”, druerne i hver parcel for at bestemme modenheden. Druerne plukkes af et professionelt team, og druerne sorteres på stedet: Kun de reneste og mest modne transporteres til vineriet.

Druerne fra hver vinmark vinificeres separat for at skabe den individuelle årgang fra hvert terroir. De røde druer, der er helt og/eller delvist knuste, lægges i tanke. Den alkoholiske gæring sker med naturligt gær. Derefter lagres rødvinen på fade. De bliver kun svagt svovlet efter den malolaktiske gæring og før aftapning. De hvide druer presses helt. Mosten lægges i en tank, hvor de største partikler sedimenterer. Denne næsten klare most med kun de fineste partikler lægges på fade til gæring. Hvidvinene svovles meget let efter presningen. Aftapningen finder sted 12 til 18 måneder efter høsten.

"MATCH MED MADEN"

Passer godt til

Okse

Gris

Kylling

Lam

Fisk

Vildt

Vegetar

Aperitif

Ost

Pasta

ANDRE SPÆNDENDE PRODUKTER

Scroll to Top

BEKRÆFT DIN ALDER

Vi kan kun sælge alkohol til personer over 18 år. Bekræft venligst din alder herunder.

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.