Ahrweiler Rosenthal Spätburgunder

249,00 kr.

Første indtryk af vinen er ungdommeligt og blød, men den ændrer hurtigt karakter og giver noter af søde kirsebær, rosenblade og hyben. Smagsmæssigt præsenterer vinen sig meget velproportioneret, med middel til højt tanninniveau og  dæmpet syre, og en udpræget mineralitet. Alt i alt en meget velstruktureret vin, der har lagret i 18 måneder på franske barriques før den tappes på flaske. En relativt ung og spændende vin med stort lagrings- og udviklingspotentiale. Passer perfekt  til kraftige kødretter (oksefilet, lam eller vildt).

Beskrivelse

Familievingården Weingut Peter Kriechel i Ahrweiler blev grundlagt i 1952, da Peter Kriechel Sr. plantede de første vinstokke med et areal på i alt 1,5 hektar. I dag – over 70 år senere – drives vingården af tredie generation, Michael og Peter Kriechel, og det samlede areal er vokset til 28 hektar. Weingut Peter Kriechel er således den største privatejede vingård i Ahr-distriktet.

I dag fokuserer vingården hovedsageligt på Bourgognesorter, som udgør over 90% af vinmarkerne. (65 % Spätburgunder (Pinot Noir), 15 % Frühburgunder, 10 % Weissburgunder (Pinot Blanc) og Grauburgunder (Pinot Gris)).

Med over 4 hektar Frühburgunder er vingården den største private producent af denne Ahr-specialitet, som er en tidligere modnende mutation af Spätburgunder.

Når der arbejdes i vinmarkerne, lægges der stor vægt på naturlig og bæredygtig dyrkning. Der bruges kun organisk gødning, og der anvendes ikke insektmidler og botryticider. For at øge kvaliteten beskæres og grønthøstes der, således at mængden af druer halveres på de fleste vinmarker. Vinmarkerne plejes optimalt i henhold til den nyeste viden, og druerne høstes selektivt i hånden af faglærte arbejdere.

For at fortsætte den regionale idé i kælderen har vingården i flere år haft fade lavet af lokal Ahr-eg.

"MATCH MED MADEN"

Passer godt til

Okse

Gris

Kylling

Lam

Fisk

Vildt

Vegetar

Aperitif

Ost

Pasta

ANDRE SPÆNDENDE PRODUKTER

Scroll to Top

BEKRÆFT DIN ALDER

Vi kan kun sælge alkohol til personer over 18 år. Bekræft venligst din alder herunder.

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.