Bourgogne Côte Chalonnaise – Blanc

179,00 kr.

Denne vin er lavet på 100% Chardonnay. I glasset har den en intens guldfarve, i næsen en duft af gul fersken, blomsteragtige og let vaniljeagtige noter i munden, der ledsages af en lige og saltet karakter, der understøtter den frugtagtige smag som afsluttes med en mineralsk finish. Denne vin er drikkeklar, men kan også lagres i op til 3 år. Ideel som aperitif og perfekt til retter med fisk og skaldyr og gedeost.

Beskrivelse

Vinstokkene til denne vin vokser i et terroir med ler- og kalksten som ligger mod sydvest. Vinstokkene er blevet dyrket i flere generationer ved hjælp af økologisk landbrug. Producenten er altid opmærksom på omgivelserne omkring, jorden, himlen og frugterne fra deres vinstokke bliver dyrket uden brug af syntetiske kemiske produkter. Druerne er håndhøstet i små kasser, fra stokken der har en gennemsnitlig alder på 45 år. Høsten presses og afkøles, og gæringen foregår i 228L og 400L egetræsfade samt tank. Lagring sker på 100% fransk eg, på bærmen og svovlfri.

Producenten:

Producenten har en vinproduktion, der går tilbage til 1970’erne. Domænet ligger i Moroges på “La route des Grands vins de Bourgogne”, som er fuld af charme og har været involveret i økologisk landbrug i 3 generationer.

Producenten er virkelig passionerede omkring vin, og efter en sejltur kaldet “Vents d’Anges”, baseret på vin- og madparring, besluttede De at fokusere på at lave vores deres helt egne vine. Vinene som de er i dag, er resultatet af en bred erfaring med vinsmagning, en grundig uddannelse i enologi og vindyrkning og en kærlighed til Bourgogne.

På Côte Chalonnaise er domaines vine fremstillet af to ædle druesorter: Chardonnay til hvidvin, Pinot Noir til rødvin og mindre mængder af Gamay og Aligoté. Appellationer, jordbund og vejr har en unik indflydelse på hver årgang og sikrer dig en bred vifte af aromaer og kompleksitet.

Filosofi omkring Vin & Kælder:

Jorden pløjes traditionelt, og der anvendes Guyot-beskæring. De overskydende knopper nippes af, og alt markarbejdet udføres manuelt for at maksimere høsten. Omkring 100 dage efter blomstringen smager og analyserer ”Chief Winemakers”, druerne i hver parcel for at bestemme modenheden. Druerne plukkes af et professionelt team, og druerne sorteres på stedet: Kun de reneste og mest modne transporteres til vineriet.

Druerne fra hver vinmark vinificeres separat for at skabe den individuelle årgang fra hvert terroir. De røde druer, der er helt og/eller delvist knuste, lægges i tanke. Den alkoholiske gæring sker med naturligt gær. Derefter lagres rødvinen på fade. De bliver kun svagt svovlet efter den malolaktiske gæring og før aftapning. De hvide druer presses helt. Mosten lægges i en tank, hvor de største partikler sedimenterer. Denne næsten klare most med kun de fineste partikler lægges på fade til gæring. Hvidvinene svovles meget let efter presningen. Aftapningen finder sted 12 til 18 måneder efter høsten.

"MATCH MED MADEN"

Passer godt til

Okse

Gris

Kylling

Lam

Fisk

Vildt

Vegetar

Aperitif

Ost

Pasta

ANDRE SPÆNDENDE PRODUKTER

Scroll to Top

BEKRÆFT DIN ALDER

Vi kan kun sælge alkohol til personer over 18 år. Bekræft venligst din alder herunder.

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.