Castello Monaci Artas Primitivo Salento IGT

199,00 kr.

Castello Monaci Artas Primitivo Salento har en lys og intens rubinrød farve, og en skøn, kompleks og æterisk duft. I næsen giver den oplevelsen af vilde bær i perfekt harmoni med søde noter af balsamico og aroma af ristet kaffe. Smagen er fuld, varm, blød, meget omsluttende med bløde og elegante tanniner. Lukkes med en behagelig baggrund af rød frugt.

Beskrivelse

Artas er en vin fremstillet på primitivo-druer, der kommer fra gamle vinstokke, dyrket traditionelle metoder. Den har en lys og intens rubinrød farve og en skøn, kompleks og æterisk duft. I næsen giver den oplevelsen af vilde bær i perfekt harmoni med søde noter af balsamico og aroma af ristet kaffe. Smagen er fuld, varm, blød, meget omsluttende med bløde og elegante tanniner. Lukkes med en behagelig baggrund af rød frugt.

Navnet “Artas” stammer fra en messapisk prins, der i 413 f.Kr. gav navn til en traktat om venskab mellem Messapia og Athen. Prinsen stillede 150 spydkastere til rådighed for at støtte den athenske ekspedition til Sicilien i den peloponnesiske krig mellem Sparta og Athen. Messapi var indbyggerne i den sydlige del af Puglia, kendt under navnet Salentini. Man antager, at navnet betyder “mennesker mellem to have”, fordi de havde bosat sig i området syd for Puglia, mellem Adriaterhavet og Det Ioniske Hav.

Vinen produceres med druer høstet i hånden, om morgenen, på de varme og solrige vinmarker omkring vingården Castello Monaci. I kælderen afkøles de friskpressede druer straks. Drue-massen holdes koldt i et par dage for at bevare alle de smagsgivende egenskaber. Vinificeringen udføres med en maceration på ca. 15 dage.  Hele processen giver vinen en elegant og samtidig moderne struktur. Efter gæringen modnes vinen i ca. 6 måneder i små egetønder og 6 måneder i store tønder. Dette efterfølges af yderligere 6 måneder på flaske.

 

"MATCH MED MADEN"

Passer godt til

Okse

Gris

Kylling

Lam

Fisk

Vildt

Vegetar

Aperitif

Ost

Pasta

ANDRE SPÆNDENDE PRODUKTER

Scroll to Top

BEKRÆFT DIN ALDER

Vi kan kun sælge alkohol til personer over 18 år. Bekræft venligst din alder herunder.

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.