Le Tense Sassela | Valtellina Superiore DOCG

149,00 kr.

Le Tense Sassella Valtellina Superiore DOCG er en krydret, mangefacetteret og helstøbt vin, baseret på Nebbiolo-druen. Smagen er domineret af kirsebær, med noter af sød pibetobak, krydderier og friske jordbær.

Beskrivelse

Le Tense Sassella Valtellina Superiore DOCG er en krydret, mangefacetteret og helstøbt vin, baseret på Nebbiolo-druen. Smagen er domineret af kirsebær, med noter af sød pibetobak, krydderier og friske jordbær.

Udtrykket “Tense” (beskyttet), opstod i perioden 1512-1797, da området blev regeret af “De schweiziske Tre Grå Ligaer”. Under de betingelser, der blev fastlagt  af “Statutten for Grosotto” i 1544, blev de fineste vinmarker omtalt som “Tense”, dvs. “beskyttet” af vin-myndighederne: Arbostrari. Dette er oprindelsen til navnet “Le Tense”, og er betegnelsen for de fineste vinmarker i Sassella-zonen i Valtellina-dalen.

Nino Negri Le Tense kommer fra 20 hektar vinmarker fra den øverste del af Sassella-underzonerne i Minè, Longini og Chiesa Sassella, hjemsted for nogle af Valtellinas ældste vinmarker. Disse stejle terrasserede vinmarker ligger i højder over 1200 fod og består af tør, stenet jordbund. Vinstokkene plantes meget tæt, og udbyttet holdes på et minimum. De modne druer sorteres og udblødes i 4 dage i temperaturkontrollerede tanke. Efter gæringen lagres vinen i 18-20 måneder i en kombination af store og små franske egetræsfade.

Producenten Nino Negri dyrker og høster Nebbiolo druen (eller Chiavennasca, som den kaldes lokalt) på de sydvendte sider af de Italienske alper, i Valtellina dalen, hvorfra der er udsyn til Adda-floden, der løber igennem hele området.

Valtellina er en del af Lombardiet, der ligger i det nordligste Italien, grænsende op til Schweitz. Området har en meget lang historie som vinproducerende område, med en veldokumenteret historie helt tilbage til år 500 e.kr

Anmeldelser af tidligere årgange:

Robert Parker: 90 Point (Tildelt for 2008-årgangen)
“Valtellina Superiore Sassella Le Tense is a gorgeous, mid-weight wine laced with sweet red cherries, mint, flowers and licorice. There is so much to admire, from the wine’s striking inner perfume and fabulous length to its fine overall balance.”

Se Nino Negri’s Cheif Winemaker Danilo Drocco præsentere Le Tense:

 

"MATCH MED MADEN"

Passer godt til

Okse

Gris

Kylling

Lam

Fisk

Vildt

Vegetar

Aperitif

Ost

Pasta

ANDRE SPÆNDENDE PRODUKTER

Scroll to Top

BEKRÆFT DIN ALDER

Vi kan kun sælge alkohol til personer over 18 år. Bekræft venligst din alder herunder.

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.