Lilium Toscana IGT Governo All’Uso Toscano

79,00 kr.

Koncentreret, rubinrød farve. Gennemtrængende, komplekse aromaer med markeret moden frugt (moreller / kirsebær og hindbær) og blomsternoter (iris og viol). Afrundet, fyldig, blød og frugtig smag, med en balanceret syre.

 

Beskrivelse

Lilium Governo All’Uso Toscano IGT er produceret efter en historisk og traditionel metode baseret på en langsom andengæring af vinen med tørrede druer. Druerne håndplukkes og selekteres nøje inden tørringen i små kasser. Tørringen sker under hyppig overvågning for at sikre sunde druer med det rette niveau af sukker, før druerne indgår i andengæringen af en basisvin. Processen resulterer i en fyldig, velstruktureret, blød, frugtig og afrundet vin.

Blandingen af den traditionelle toscanske druesort Sangiovese med de internationale druer, i dette tilfælde Merlot og Cabernet Sauvignon, var det der tilbage i 1970’erne udgjorde grundlaget for de såkaldte ”Super Toscanere”. Toscanske vine, der blev internationalt anerkendte, men som efter datidens vinlove ikke holdt sig indenfor reglerne for de italienske DOC- og DOCG-klassifikationer. De mest anerkendte af disse vine blev – specielt i USA – markedsført som ”Super Tuscans”.

Vi synes, at Lilium er en super toscaner – og vi anbefaler den til italiensk ”salumi” og ”salami” samt oste, fyldige og smagfulde forretter, pastaretter med braiseret kød samt grillet rødt kød.

Passer til: Aperitif, Charcuteri, Okse, Gris, Vildt, Pasta

"MATCH MED MADEN"

Passer godt til

Okse

Gris

Kylling

Lam

Fisk

Vildt

Vegetar

Aperitif

Ost

Pasta

ANDRE SPÆNDENDE PRODUKTER

Scroll to Top

BEKRÆFT DIN ALDER

Vi kan kun sælge alkohol til personer over 18 år. Bekræft venligst din alder herunder.

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.