Riserva Valtellina Superiore DOCG

179,00 kr.

Fyldig og intens duft med aromaer af viol, peber, kanel og noter af modne frugter, lakrids og tobak. En tør og elegant vin med bløde tanniner og en god syre.

Beskrivelse

Druerne til denne vin er dyrket på de stejle bjergsider i Valtellina-dalen i Lombardiet. For at kunne dyrke og høste druer på de stejle bjergsider, har de lokale vinbønder gennem mange århundreder etableret ”terrasser”. Relativt køligt bjergklima, højtliggende og direkte sydvendte / soleksponerede marker, opbygningen i terrasser hvor stenene absorberer varme i løbet af dagen, der luner om natten og medvirker til yderligere modning af druerne, kombinationen af høje dagtemperaturer og kølige nætter – alle faktorer, der medvirker til at skabe grundlaget for en vin med fylde, intensitet og en syre, der kombineret med Nebbiolo’ens høje tanninniveau giver vinen et stort lagrings- og udviklingspotentiale. Harmonisk og kompleks efter fire års lagring, heraf minimum to år i egefade – og med yderligere udviklingspotentiale på op til 15 år ifølge Nino Negri’s anbefalinger. Fin, raffineret og elegant vin, der vil være et godt match til smagfulde og fyldige forretter, oste og de fleste kødretter.

Terroir:  Rødder, klipper, tørre stenmure, soleksponering og store temperaturudsving over døgnet. Sydvendte, meget stejle marker / terrasser, der ligger mellem 350 og 550 meters højde (moh), med en sandet og stenet jordbund, og et relativt tyndt toplag.

"MATCH MED MADEN"

Passer godt til

Okse

Gris

Kylling

Lam

Fisk

Vildt

Vegetar

Aperitif

Ost

Pasta

ANDRE SPÆNDENDE PRODUKTER

Scroll to Top

BEKRÆFT DIN ALDER

Vi kan kun sælge alkohol til personer over 18 år. Bekræft venligst din alder herunder.

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.