- GRATIS FORSENDELSE VED KØB OVER 999 DKK
- HENT SELV PÅ VORES LAGER : KØBENHAVN - HELLEBÆK - RØRVIG
Sfursat Carlo Negri | Sforzato Di Valtellina DOCG
249,00 kr.
Sfursat Carlo Negri er en eksklusiv vin fra Sforzato di Valtellina DOCG i Lombardiet, Italien, fremstillet af Nebbiolo-druer (Chiavennasca), som tørres for at koncentrere smag, sukker og aromaer. Resultatet er en kraftfuld og elegant vin med en intens granatrød farve. Bouqueten er kompleks og lokkende, med nuancer af modne blommer, kryddernellike, kanel og peber, der vidner om dybde og finesse. Smagen er fyldig, velstruktureret og balanceret, præget af mørke frugter og krydderier, som munder ud i en lang og vedvarende finish.
Vinen er ideel til at ledsage stegt kød, vildt og modne oste, såsom den lokale Bitto. Sfursat Carlo Negri produceres kun i de allerbedste årgange og i begrænsede mængder, hvilket gør den til en særlig eftertragtet vin blandt kendere og en værdig repræsentant for Valtellinas stolte vintraditioner.
Beskrivelse
Nino Negri dyrker og høster Nebbiolo druen (eller Chiavennasca, som den kaldes lokalt) på de sydvendte sider af de Italienske alper, i Valtellina dalen, hvorfra der er udsyn til Adda-floden, der løber igennem hele området.
Valtellina er en del af Lombardiet, der ligger i det nordligste Italien, grænsende op til Schweitz. Området har en meget lang historie som vinproducerende område, med en veldokumenteret historie helt tilbage til år 500 e.kr
Sforzato vine er produceret efter en metode, hvor druerne over en periode på tre til fire måneder tørres på store træ-måtter, til ca. 40% af druernes væde er forsvundet. Navnet “sforzato” kan oversættes direkte til “at tvinge” og refererer netop til denne proces, hvor druerne via tørring koncentreres, hvorigennem der skabes en større sukkerkoncentration, der igen resulterer i højere alkoholprocenter i den færdige vin. Efter tørringen af druerne, lagres vinen på fade i 2-3 år. Sforzato di Valtellina er derfor vine med en fuld krop, stor dybde, høj alkoholprocent og en markant niveau af syre og tanniner.
Med denne meget specielle produktionsmetode bringer Sforzato di Valtellina sig i nær familie med Amarone della Valpolicella, hvis legendariske smag er skabt efter netop denne metode.
Kun de bedste druer kan udvælges til vin, der produceres efter denne metode, for tørringsprocessen vil blot fremhæve, hvis nogen af druerne har været skadet eller rådne.
Hertil kommer, at Nino Negri kun producerer deres topvine, 5 Stelle og Carlo Negri i de allerbedste år, og da kun i et meget begrænset antal.
Valtellina har 2 DOCG vine: Valtellina Superiore DOCG (Le Tense Sasella) og Sforzato di Valtellina (5 Stelle, Carlo Negri)