Sfursat Carlo Negri | Sforzato Di Valtellina DOCG

249,00 kr.

Produceres kun i de allerbedste år og kun i begrænsede mængder. Er karakteriseret ved en intens granatrød farve, og fanger næsen med en intens og kompleks duft med antydningen af blomme, kryddernellike, kanel og peber. Perfekt til stegt kød og vildt, og fremragende til rigtigt gode oste.

 

Beskrivelse

Nino Negri dyrker og høster Nebbiolo druen (eller Chiavennasca, som den kaldes lokalt) på de sydvendte sider af de Italienske alper, i Valtellina dalen, hvorfra der er udsyn til Adda-floden, der løber igennem hele området.

Valtellina er en del af Lombardiet, der ligger i det nordligste Italien, grænsende op til Schweitz. Området har en meget lang historie som vinproducerende område, med en veldokumenteret historie helt tilbage til år 500 e.kr

Sforzato vine er produceret efter en metode, hvor druerne over en periode på tre til fire måneder tørres på store træ-måtter, til ca. 40% af druernes væde er forsvundet. Navnet “sforzato” kan oversættes direkte til “at tvinge” og refererer netop til denne proces, hvor druerne via tørring koncentreres, hvorigennem der skabes en større sukkerkoncentration, der igen resulterer i højere alkoholprocenter i den færdige vin. Efter tørringen af druerne, lagres vinen på fade i 2-3 år. Sforzato di Valtellina er derfor vine med en fuld krop, stor dybde, høj alkoholprocent og en markant niveau af syre og tanniner.

Med denne meget specielle produktionsmetode bringer Sforzato di Valtellina sig i nær familie med Amarone della Valpolicella, hvis legendariske smag er skabt efter netop denne metode.

Kun de bedste druer kan udvælges til vin, der produceres efter denne metode, for tørringsprocessen vil blot fremhæve, hvis nogen af druerne har været skadet eller rådne.

Hertil kommer, at Nino Negri kun producerer deres topvine, 5 Stelle og Carlo Negri i de allerbedste år, og da kun i et meget begrænset antal.

Valtellina har 2 DOCG vine: Valtellina Superiore DOCG (Le Tense Sasella) og Sforzato di Valtellina (5 Stelle, Carlo Negri)

"MATCH MED MADEN"

Passer godt til

Okse

Gris

Kylling

Lam

Fisk

Vildt

Vegetar

Aperitif

Ost

Pasta

ANDRE SPÆNDENDE PRODUKTER

Scroll to Top

BEKRÆFT DIN ALDER

Vi kan kun sælge alkohol til personer over 18 år. Bekræft venligst din alder herunder.

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.