Solane Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore

109,00 kr.

Santi’s Valpolicella Classico Superiore Ripasso Solane er en meget ligefrem vin med stor karakter. Den har en dyb, lys rubin nuance og en ren, kompleks næse med koncentrerede noter af frisk bærfrugt, moreller og kirsebærsyltetøj, kombineret med fine noter af vanille.

 

Beskrivelse

Solane’s kompleksitet med koncentrerede noter af frisk bærfrugt og moreller og kirsebærsyltetøj samt fine noter af vanille giver oplevelsen af en varm, direkte og afbalanceret vin, med en elegant krydret finish med noter af ristet brød.

Druerne fra forskellige parceller gæres separat på skallerne, med en macerationsperiode på 15 dage og remontage (pumping over) ved kontrollerede temperaturer for at opnå karakteristiske vine, hvor frugtens unikke egenskaber og områdets terroir forstærkes.

Traditionelt foregår produktionen af Ripasso ved at en ung, færdiggæret Valpolicella gærer anden gang på kvaset fra produktionen af Amarone-vine. Ripasso-processen gennemføres i januar, hvor produktionen af Santi’s Amarone afsluttes.

Solane er en blanding af vin, der refermenteres / gæres på delvist tørrede hele druer, hvilket giver elegante, frugtige aromaer og fløjlsbløde tanniner, samt vin produceret på den traditionelle Ripasso-metode.

Efter blandingen af vinen gennemgår den flere måneders lagring på barriques og derefter i store tønder – med en samlet lagringstid på 18 måneder. Vinen lagres derefter yderligere en periode på flaske før frigivelse på markedet.

Vinen er drikkeklar ved frigivelsen, og vil udvikle sig yderligere med nogle års lagring på flaske.

Generelt anbefaler vi vinen til traditionelle retter fra Veneto-regionen, f.eks. risotto med svampe og trøfler, pastaretter med lyst kød (gris, vildt, kylling), rødt kød samt ost.

"MATCH MED MADEN"

Passer godt til

Okse

Gris

Kylling

Lam

Fisk

Vildt

Vegetar

Aperitif

Ost

Pasta

ANDRE SPÆNDENDE PRODUKTER

Scroll to Top

BEKRÆFT DIN ALDER

Vi kan kun sælge alkohol til personer over 18 år. Bekræft venligst din alder herunder.

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.