Sfursat 5 Stelle | Sforzato Di Valtellina DOCG

449,00 kr.

Sfursat 5 Stelle er den absolutte topvin fra Nino Negri.  Farven er klar rubinrød med en transparens i kanterne, der er typisk for Nebbioloen. Oplevelsen er rig og dog fuldstændig afbalanceret.

Beskrivelse

Sfursat 5 Stelle – en af de ældste og mest fornemme vine fra Valtellina distriktet i Norditalien. Den blev allerede nævnt i tekster fra det 14. århundrede, hvor den omtales som “vin fra tørrede druer” eller “aromatiske vine” på grund af dens helt specielle karakter og tilblivelse – en stor rødvin skabt fra tørrede druer fra en meget vanskelig dyrkningszone for vin, med marker i terrasser langs bjergsiderne. Dette er en vin, der fremstår ekstraordinært klart mod lyset – farven er ikke tung eller mættet, men transparent og meget livlig rød med en violet tone. Duften er et karakteristisk resultat af den lange lagringsperiode. Det er en fyldig og sammensat duft med krydrede noter; en antydning af vanilje og nelliker og noter af tørrede druer. En stærkt struktureret, varm og afrundet vin, hvor alle elementer kombineres perfekt, hvilket giver anledning til den meget lange og komplette eftersmag.

Se Nino Negri’s Wine maker, Danilo Droco fortælle om Sfursat 5-stelle:

 

Det er en vin, der er klar til at drikke straks, men hvis den opbevares under gode forhold, har den også kraften og evnen til at ligge i 20-30 år, hvilket gør det muligt at opleve alle nuancerne og de forskellige modningsfaser ved aldring i flaske. En ekstraordinær vin, der fortæller historien om lidenskaben hos de mange mennesker, der i en dal i det nordligste Italien arbejder hårdt, i et smukt og bjergrigt område, for at bringe os denne store vin.

Sfursat 5 Stelle er fremragende som afslutningen på et skønt måltid i stedet for en likør eller grappa og bør nydes langsomt, i selskab og en varm atmosfære, der kompletterer vinen. Den kan også med stor success parres med vildt eller med en god moden ost. For eksempel produceres der lokalt i Valtellina en ost, der lagres i 3-5 år, med navnet “Bitto”, der ifølge vinbonden går perfekt med netop denne vin.

Producenten Nino Negri dyrker og høster Nebbiolo druen (eller Chiavennasca, som den kaldes lokalt) på de sydvendte sider af de Italienske alper, i Valtellina dalen, hvorfra der er udsyn til Adda-floden, der løber igennem hele området.

Valtellina er en del af Lombardiet, der ligger i det nordligste Italien, grænsende op til Schweitz. Området har en meget lang historie som vinproducerende område, med en veldokumenteret historie helt tilbage til år 500 e.kr

Sforzato vine er produceret efter en metode, hvor druerne over en periode på tre til fire måneder tørres på store træ-måtter, til ca. 40% af druernes væde er forsvundet. Navnet “sforzato” kan oversættes direkte til “at tvinge” og refererer netop til denne proces, hvor druerne via tørring koncentreres, hvorigennem der skabes en større sukkerkoncentration, der igen resulterer i højere alkoholprocenter i den færdige vin. Efter tørringen af druerne, lagres vinen på fade i 2-3 år. Sforzato di Valtellina er derfor vine med en fuld krop, stor dybde, høj alkoholprocent og en markant niveau af syre og tanniner.

Med denne meget specielle produktionsmetode bringer Sforzato di Valtellina sig i nær familie med Amarone della Valpolicella, hvis legendariske smag er skabt efter netop denne metode.

Kun de bedste druer kan udvælges til vin, der produceres efter denne metode, for tørringsprocessen vil blot fremhæve, hvis nogen af druerne har været skadet eller rådne.

Hertil kommer, at Nino Negri kun producerer deres topvine, 5 Stelle og Carlo Negri i de allerbedste år, og da kun i et meget begrænset antal.

Valtellina har 2 DOCG vine: Valtellina Superiore DOCG (Le Tense SasellaVigneto Fracia) og Sforzato di Valtellina DOCG (5 StelleCarlo Negri)

"MATCH MED MADEN"

Passer godt til

Okse

Gris

Kylling

Lam

Fisk

Vildt

Vegetar

Aperitif

Ost

Pasta

ANDRE SPÆNDENDE PRODUKTER

Scroll to Top

BEKRÆFT DIN ALDER

Vi kan kun sælge alkohol til personer over 18 år. Bekræft venligst din alder herunder.

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.