Bischofliche Weinguter Trier – Kanzemer Altenberg Pinot Noir

269,00 kr.

Bourgogne, når det er bedst: en elegant Pinot Noir fra Kanzemer Altenberg på skråningerne af Saar. På trods af sin volumen er den fløjlsblød og fyldig i munden. I næsen finder man aromaer af peber, violer og mørk chokolade. Den dybe Bourgogne fra Wolfsberg overbeviser med en lang finish og en ekstremt spændende tanninstruktur kombineret med modenhed og finesse.

Beskrivelse

Hos Bischöfliche Weingüter Trier er bæredygtige dyrkningsmetoder en grundlæggende del af det, at lave vin. Filosofien går ud på at beskytte jorden, og hjælpe vinstokkene med at finde den rette balance til at levere perfekt modne druer.

Druerne til Kanzemer Altenberg Großes Gewächs Pinot Noir er omhyggeligt udvalgt og håndplukket, og processen starter med gæring på skindet i 21 dage (maceration), efterfulgt af 16 måneders modning på Mosel-egetræsfade. Sidst sker der en skånsom påfyldning af vinen på flaske.

Vinmarken – Naturen i Kanzemer Altenberg er helt enestående. Den stejle skråning, der mest af alt ligner en mur med et udbredt skifferudtryk, ligger overfor landsbyen Kanzem på højre bred af Saar-floden i en syd-sydøstlig retning. Den stejle skråning er optimalt beskyttet mod kølige nordenvinde på grund af sin sydlige eksponering. På grund af nærheden til Saar er temperaturerne hverken for høje eller for lave. Den stejle hældning fremmer lysindfaldet og gør bjerget til en optimal varmeakkumulator.

GROSSES GEWÄCHS “Im Wolfsberg”
Rød er trumfkortet: Den soleksponerede stejle skråning er som skabt til dyrkning af den fineste Pinot Noir, og derfor blev der plantet vinstokke af denne sort her for længe siden. Denne GROSSE GEWÄCHS parcel “Im Wolfsberg” på kun ca. 4.000 m² ligger i den øverste parcel af Altenberg i det yderste nordøstlige hjørne mod Wiltinger Kupp. Her er jordbunden meget mager, men Pinot Noir vinstokkene klarer sig godt på denne tørre lokalitet. Skoven, der starter lige bag vingården og dækker hele bakketoppen, giver en vis afkøling. Jorden er veldrænet med rødgrå skifer; et ideelt reservoir for varmende solstråler og dermed optimalt for modningen af druerne til denne fantastiske Pinot Noir.

Producenten Bischöfliche Weingüter Trier opstod ved fusionen af tre legendariske vingårde, og det afspejler sig også tydeligt i både vine og logo. Siden 2011 årgangen kombinerer logoet våbenskjoldene fra alle tre vinslotte og understreger visuelt triaden Bischöfliche Weingüter Trier.

De enkelte vinmarker langs floderne Mosel, Saar og Ruwer er på mange måder helt specielle og inkluderer mange internationalt anerkendte navne. Bischöfliche Weingüter Triers historie rækker århundreder tilbage i tiden. En tid hvor de bedste vinmarker ofte var i kirkens besiddelse. Det er også tilfældet for Bischöfliche Weingüter Triers marker, der er resultatet af en sammenlægning i 1966 af tre ”bispelige” vingårde, der oprindeligt blev stiftet i hhv. 1773, 1840 og 1851. Vinmarkerne ligger således i hjertet af de bedst kendte områder i regionen.

I dag er regionen synonym med store vine, der får dig til at smage og føle den tætte sammenkobling af historiske, naturlige og menneskelige faktorer med hver dråbe.

"MATCH MED MADEN"

Passer godt til

Okse

Gris

Kylling

Lam

Fisk

Vildt

Vegetar

Aperitif

Ost

Pasta

ANDRE SPÆNDENDE PRODUKTER

Scroll to Top

BEKRÆFT DIN ALDER

Vi kan kun sælge alkohol til personer over 18 år. Bekræft venligst din alder herunder.

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.