Carlo Santi 1843 Amarone Della Valpolicella DOCG

319,00 kr.

Carlo Santi 1843 Amarone er en hyldest til grundlæggeren af Santi – Carlo Santi – og året hvor Santi’s vinproduktion blev grundlagt. En vin med stor kompleksitet, intense aromaer og fløjlsbløde tanniner. Elegant og med en perfekt balance mellem koncentreret frugtighed, syre og de fløjlsbløde tanniner. Byder på intense aromaer af røde bær, blommer og moreller / mørke og søde kirsebær samt en tone af hasselnødder. Vi anbefaler vinen til stegte / grillede kødretter, gratinerede pastaretter, vildtretter og modne oste.

Ikke på lager

Beskrivelse

Carlo Santi 1843 Amarone produceres kun i de bedste år og af de bedste, omhyggeligt udvalgte druer. Druerne kommer fra marker i Val d’Illasi i den østlige del af Valpolicella-området. Markerne ligger relativt højt for området – ca. 350 moh – med lidt mere ventilation og lavere sommertemperaturer end gennemsnittet for området. Disse klimatiske forhold bidrager til druernes aromatiske intensitet og det relativt høje syreniveau.

Vinificeringsprocessen hvor druerne indledningsvis tørrer i 4 måneder resulterer i yderligere koncentration af både aromaer og syre i vinen. Efter en lang koldmaceration gæres vinen i 50 dage i træfade, efterfulgt af yderligere minimum 5 års lagring på egetræsfade samt mere end et års flaskelagring før vinen frigives.

Resultatet er en helt unik Amarone – uhyre velsmagende med stor kompleksitet og intense aromaer. Velstruktureret med en perfekt balance mellem syre, koncentrerede frugtaromaer og fløjlsbløde tanniner.

Anbefales til stegt / grillet rødt kød, vildt, gratinerede pastaretter med kødragout (eksempelvis lasagne) samt modne oste.

 

 

"MATCH MED MADEN"

Passer godt til

Okse

Gris

Kylling

Lam

Fisk

Vildt

Vegetar

Aperitif

Ost

Pasta

ANDRE SPÆNDENDE PRODUKTER

Scroll to Top

BEKRÆFT DIN ALDER

Vi kan kun sælge alkohol til personer over 18 år. Bekræft venligst din alder herunder.

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.