Vigna Fracia Superiore DOCG

279,00 kr.

Vigna Fracia Superiore DOCG er en fantastisk nebbiolo-vin fra et af Italiens mest respekterede vinhuse, Nino Negri. Den har komplekse aromaer med antydninger af hybenrose og viol, der udvikler sig til krydrede noter som rosmarin og lavendel. Tætte, fyldige og velstrukturerede tanniner i smagen.  Velafbalanceret frisk syre efterfulgt af en lang, smagfuld finish.

 

Beskrivelse

Vigna Fracia – En del af Nino Negri siden 1897, hvor vinmarkerne ligger ved fremtrædende dale med mange gletsjere, og hvor kolde briser betyder lavere temperaturer end gennemsnittet. Den naturlige vegetation er middelhavsagtig med planter som lavendel og rosmarin. Det bidrager til udviklingen af en meget  smagfuld og blomsteragtig vin, med en karakteristisk krydret aroma.

Druerne til Vigna Fracia håndplukkes fra den 23. oktober til den 31. oktober, herefter afstilkes de og knuses.

Efter den alkoholiske og malolaktiske gæring lagres vinen i mindst 12 måneder på mellemstore egetræsfade og en lille smule på barriques. Vinen lagrer yderligere 18 måneder i flasken.

Det kolde mikroklima giver  en længere vækstcyklus  for Nebbiolo-druerne, hvilket ses i vinens intense rubinrøde farve med et strejf af noget granatfarved. Komplekse aromaer med antydninger af hybenroser og viol, der udvikler sig til krydrede noter som rosmarin og lavendel. En tæt og fyldig vin, med velstrukturerede tanniner.  Velafbalanceret, frisk syre efterfulgt af  en lang, smagfuld finish.

Vinen er velegnet til alle kødretter og mellemlagrede oste.

"MATCH MED MADEN"

Passer godt til

Okse

Gris

Kylling

Lam

Fisk

Vildt

Vegetar

Aperitif

Ost

Pasta

ANDRE SPÆNDENDE PRODUKTER

Scroll to Top

BEKRÆFT DIN ALDER

Vi kan kun sælge alkohol til personer over 18 år. Bekræft venligst din alder herunder.

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.